Szanowne Panie z Federacji Polek w Ottawie,

Chciałabym serdecznie Was wszystkich pozdrowić i gorąco podziekować za okazaną mi pomoc podczas mojej wyprawy rowerowej przez Kanadę. Pani Ewa była na tyle wspaniała, że zorganizowała mi trzy noclegi, u pani Eli w Deep River, u pani Marii w Ottawie i u pani Czesławy w Cumberland.
Zostaliśmy ugoszczeni zgodnie ze staropolskim obyczajem "Czym chata bogata tym gościom rada", za co jeszcze raz bardzo dziękujemy.
Pobyt w rejonie Ottawy zostanie na zawsze w mojej pamięci. Tę trasę przejechałam dość szybko. Od Deep River ruszyłam dalej 17-stka do drogi 653, która przeprowadziła mnie przez most do prowincji Quebec. Tam jechało mi się świetnie, mniejsze natężenie ruchu samochodowego, piękne krajobrazy i pogoda też mi dopisywała. Kontynuując drogą 148 dojechałam do Gatineau a później przekroczyłam most i zjechałam przez Ottawę trasami rowerowymi aż do samego Cumberland. Od Cumberland ruszyłam w stronę Montrealu.
Obecnie jestem w Mont Joli, niecałe 300km na wschód od Quebec City a na liczniku mam ponad 5,500 km.

Wszystkie Panie zapraszam na moją stronę internetowa www.AcrossMyCountry.com

Za wszystko jeszcze raz serdecznie dziękuję i załączam parę zdjęć z pobytu w Ottawie,

Anna Sienicka
www.AcrossMyCountry.com