Federacja Polek w Kanadzie, Ogniwo nr 8 w Ottawie

W KANADZIE
OGNIWO NR 8 OTTAWA

THE CHRISTMAS EXCHANGE

Zobacz zdjęcia z tego wydarzenia.

4-go października 2003 roku, Federacja Polek, Ogniwo # 8 w Ottawie wzięło udział w największej sprzedaży ciast i przetworów owocowych urządzaną przez "The CHRISTMAS EXCHANGE" w Ottawie, organizację charytatywną, która corocznie tą drogą zdobywa fundusze na paczki świąteczne dla rodzin lub osób biednych i bezdomnych.. The CHRISTMAS EXCHANGE działa już od wielu lat i chlubi się tym, że np. w roku 2002 dostarczyła paczki świąteczne do 24,736 rodzin lub osób samotnych, obejmujących 11,800 dzieci poniżej 18-tu lat i 1,180 seniorów.

Wspomnieć należy, że obok pączków z WAWEL PASTRY panie z Federacji sprzedawały również własne wypieki i przetwory owocowe.

W tej imprezie wzięło udział wiele innych organizacji kanadyjskich, a był to nasz pierwszy (ale nie ostatni) udział w tej tak wspaniałej akcji pomocy biednym i chorym w Ottawie.

Do naszego stolika przystępowali różni ludzie, tacy też którzy przypominali swoje polskie pochodzenie i tacy, których interesowały nasze tradycyjne pączki, które cieszyły się wielką popularnością. Mamy również zdjęcie z panem Jim Watson, członkiem parlamentu prowincji Ontario.

Ewa Zadarnowska